fbpx
Marketing Consulting - Online marketing ügynökség

A 35 legérdekesebb TikTok statisztika 2023-ban

TikTok marketing stratégia, TikTok statisztikák

Cikk megosztása!

2016-ban indult és azóta felforgatta a közösségi média világát. Világszerte 3 milliárd letöltés Magyarországon pedig már több, mint 2 millió felhasználó. Sokakat megoszt, sok országban tiltják, sokan nem tudják mit kezdjenek vele és sokan élvezik a platformot vagy éppen a tartalomgyártást.

Vajon a TikTok csak egy hóbort vagy valami, amit érdemes beépítened a marketing kommunikációdba?

A https://www.business2community.com/ összeszedte a legérdekesebb statisztikákat a TikTokról, amit 2023-ban neked is tudnod kell.

A TikTok felhasználók viselkedése

1. A TikTokot 3 milliárdszor töltötték le

2023-ig világszerte 3 milliárdszor töltötték le a TikTokot a felhasználók.

A TikTok-ot 2016-ban indította el a kínai ByteDance technológiai cég, és azóta népszerűsége megnőtt. A hírek szerint 2021 januárja és júniusa között a TikTok volt a legtöbbet letöltött nem játékalkalmazás, és azóta ez az első nem Meta-alkalmazás, amely átlépte a hárommilliárdos letöltési mérföldkövet.

2. A TikTok napi 1 milliárd aktív felhasználóval rendelkezik

A 2021 negyedik negyedévi adatok szerint a TikTok világszerte 1 milliárd aktív felhasználóval büszkélkedhet.

A megdöbbentő mennyiségű letöltés nem mindig egyenlő az aktív felhasználók elképesztő mennyiségével, igaz? Éppen ellenkezőleg – 2021 negyedik negyedévében a TikTok világszerte 1 milliárd aktív felhasználóval büszkélkedhet, és a felhasználók átlagosan napi 46 percet töltenek el az alkalmazásban.

3. Idő a TikTokon

A 2022. első negyedévi adatok azt mutatják, hogy a TikTok-felhasználók átlagosan 11 percet töltenek az alkalmazáson munkamenetenként.

A sikeres tartalom jó mutatója az oldalon vagy alkalmazásban eltöltött idő. A mulandó érdeklődési körök és a rövid figyelemidő világában tudunk-e néhány másodpercnél hosszabb elköteleződési időt garantálni? Úgy tűnik, a TikTok 11 perces átlagos munkamenet-hosszával a legvonzóbb közösségi médiaalkalmazássá teszi. Összehasonlításképpen: a Facebook átlagos munkamenetének hossza nagyjából 4,82 perc, az Instagram átlagos munkamenete pedig 7 perc 37 másodperc.

4. Az előrejelzések szerint 15 millió TikTok-felhasználó lesz az Egyesült Királyságban 2025-re

Úgy tűnik, hogy a TikTok 2016-os indulása óta egyre erősödik, és a megállás jeleit sem mutatja. Az előrejelzések szerint 2025-re csak az Egyesült Királyságban 15 millió TikTok-felhasználó lesz.

5. A TikTok-felhasználók napi 19-szer nyitják meg az alkalmazást

A 2021 második negyedévi adatok azt mutatják, hogy az átlagos TikTok-felhasználók naponta 19 alkalommal nyitják meg az alkalmazást.

A TikTok erős algoritmusának köszönhetően rendkívüli függőséget okoz – és úgy tűnik, az emberek nem tudják letenni. A kutatások azt mutatják, hogy egy átlagos TikTok-felhasználó 2023-ban naponta 19 alkalommal nyitja meg az alkalmazást. Ez több mint kétszer annyi megnyitás, mint egy átlagos Facebook-felhasználó, aki átlagosan napi 8-szor nyitja meg az alkalmazást.

6. A TikTok-felhasználók 83%-a tett közzé TikTok-videót

A 2023 második negyedévi adatok azt mutatják, hogy a TikTok-felhasználók 83%-a tett közzé TikTok-videót.

Míg sok felhasználó nézi, kedveli és kommentálja a TikTok videókat, az alkalmazásban hányan készítik aktívan saját TikTok videóikat, szemben az egyszerű fogyasztással? A felhasználók jelentős 83%-a tett közzé videót az alkalmazásban. Ez pontosan azt jelenti, hogy 830 millió felhasználó tett közzé videót az alkalmazásban.

7. A TikTok-felhasználók 26%-a néz élő közvetítést

A 2020 második negyedévi adatok szerint a TikTok globális használatának 23%-a élő közvetítés.

Az élő közvetítés egyre népszerűbb minden platformon. Valójában az élő közvetítés jelenleg a globális megtekintési idő 23%-át teszi ki. A GlobalWebIndex felmérése szerint (339, 16–64 éves amerikai és brit válaszadó segítségével) a felhasználók nagyjából 26%-a használta a TikTokot élő közvetítések megtekintéséhez 2020 júniusában. Mivel az élő közvetítés népszerűsége világszerte növekszik, nyugodtan feltételezhető, hogy ez a szám csak egyre magasabb lesz.

A TikTok és a versenytársai

8. A TikTok megelőzi a Facebookot, mint a legértékesebb közösségimédia-márka

A 2023. első negyedévi adatok azt mutatják, hogy a TikTok értéke 11%-kal magasabb, mint a Facebooké.

Hogyan áll a TikTok versenytársaival szemben? A népszerű alkalmazás a világ legértékesebb közösségimédia-márkájaként megelőzte versenytársát, a Facebookot. A Brand Finance éves felmérése szerint a TikTok értéke 65,7 milliárd dollár volt, míg a Facebook 100 milliárdról 58,8 milliárd dollárra esett vissza.

9. A TikTok értéke magasabb, mint az Instagram értéke

A 2023. első negyedévi adatok azt mutatják, hogy a TikTok értéke 65%-kal magasabb, mint az Instagramé.

Míg az Instagram továbbra is népszerű alkalmazás sok közösségimédia-felhasználó körében, a TikTok ismét megnyerte a márkaértéket. Míg a TikTok értékét 65,7 milliárd dollárra becsülték, az Instagram értéke jelenleg 33,48 milliárd dollár.

10. A TikTok-videók több hozzászólást kapnak, mint az Instagram Reels

2022 negyedik negyedévétől a TikTok-videók 44%-kal több megjegyzést kapnak, mint az Instagram-Reels videók.

A TikTok népszerűségét követően sok márka magáévá tette a gyors tempójú, rövid videóformátumot. Az Instagram 2019-ben bemutatta a „Reels” nevű verzióját. De melyik teljesít jobban? A jelentések szerint a TikTok videók átlagosan 44%-kal több hozzászólást kapnak, mint az Instagram-Reels.

TikTok hirdetéskezelés

11. Havonta kétszer annyi TikTok videót töltöttek fel, mint Instagram Reels videót

A 2022 negyedik negyedévi adatok azt mutatják, hogy havonta 2,3-szor több TikTok videót töltenek fel, mint Instagram Reels videót.

Úgy tűnik, a TikTok a legnépszerűbb formátum a rövid videótartalom feltöltésére. Egy aktív fiók által havonta közzétett TikTok-videók átlagos száma kétszerese a havonta közzétett Instagram Reels videók számának.

Az átlagos aktív TikTok-fiók havonta 22,5 TikTok videót tesz közzé, míg az átlagos aktív Instagram-fiók csak 9,8 Reels tartalmat tesz közzé havonta.

12. A gyerekek a TikTokot részesítik előnyben a YouTube—bal szemben

A 2021 negyedik negyedévi adatok azt mutatják, hogy a gyerekek átlagosan nagyjából 23 perccel többet töltenek naponta a TikTokon, mint a YouTube-on.

Becslések szerint a gyerekek 62%-kal több időt töltenek videók nézegetésével a TikTokon, mint a YouTube-on, ami tovább bizonyítja, hogy vonzó a fiatalabb generációk számára. (Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Spanyolországban 400 000 4-18 éves gyermeket nevelő család által adott névtelen információ alapján – 2021. január 1. és 2021. december 31. között).

13. A TikTok-felhasználók többségének nincs Twittere és Facebook fiókja

A hírek szerint a TikTok-felhasználók 63%-a nem található meg Twitteren, 40%-ának pedig nincs Facebook-profilja.

14. A TikTok napi háromszor több aktív felhasználóval rendelkezik, mint a Snapchat

A TikTok megelőzte a Snapchatet a Z generáció figyelmének felhívásában – 2023-ban a Snapchatnek napi 375 millió aktív felhasználója volt az alkalmazásban, míg a TikTok napi 1 milliárd aktív felhasználóval büszkélkedhet.

15. A BeReal a TikTok kihívójaként pózolhat

A 2022. harmadik negyedévi adatok azt mutatták, hogy a BeReal-on lévő fiatalok 31%-a minden nap használja az alkalmazást.

A BeReal egy viszonylag új jelenség, amely a fiatalabb generáció közösségimédia-használatát indítja meg. Az Egyesült Királyságban a jelentések szerint a 16 és 18 év közötti közösségi médiát használók 31%-a használja naponta a BeRealt, és hetente a számuk 42%-kal növekszik.

2023 első negyedévében a BeRealnak 47,8 millió havi aktív felhasználója volt, és naponta 13 millióan használták az alkalmazást. A TikTok továbbra is megelőzi napi egymilliárd aktív felhasználójával, de a BeReal olyan erőnek bizonyulhat, amellyel számolni kell.

TikTok Demográfia

16. A TikTok-felhasználók 60%-a Z generációs

A 2023 második negyedévi adatok azt mutatják, hogy a TikTok felhasználóinak 60%-a a Z generációhoz tartozik (11-26 évesek).

Sok szó esik arról, hogy a TikTok Z generációs platform, és talán jogosan. Hány TikTok felhasználóból áll a Z generáció? Nem meglepő módon a Z generáció a felhasználók 60%-át teszi ki, míg a millenniumiak nagyjából 35%-át.

17. Az USA-ban a TikTok felhasználóinak 25%-a 10 és 19 év közötti

A 2023 első negyedévi adatok azt mutatták, hogy az Egyesült Államokban a TikTok-felhasználók 25%-a 10 és 19 év közötti.

A TikTok leginkább a fiatalokat vonzza, az amerikai TikTok-felhasználók 25%-a 10-19 év közötti, a felhasználók 22,4%-a pedig 20-29 éves. A felhasználók mindössze 11%-a 50 év feletti.

Ez a felhasználók százalékos arányának egyértelmű csökkenését mutatja az életkor növekedésével.

18. A TikTok-felhasználók 57%-a nő

A 2022. első negyedévi adatok azt mutatták, hogy a TikTok felhasználóinak 57%-a nő és 43%-a férfi.

Valóban mindenki számára kínál valamit a TikTok? Úgy tűnik, igen. Erőteljes algoritmusával úgy tűnik, hogy a TikTok mindenkit vonz. Az alkalmazás viszonylag szoros nemi különbséggel büszkélkedhet, a felhasználók 57%-a nő és 43%-a férfi.

TikTok marketing

19. Az USA-ban van a legnagyobb TikTok közönség a világon

2022-ben az Egyesült Államoknak 135 millió felhasználója volt, ami a legtöbb ha az országokat nézzük.

Az Egyesült Államokban van a legnagyobb TikTok közönség, több mint 135 millió felhasználóval.

A második legnagyobb Indonézia 99,07 millióval, a harmadik Brazília 73,58 millióval.

Az Egyesült Királyság 2022-ben 17 464 020 TikTok-felhasználóról számolt be.

Magyarországon a számuk jelenleg 2 millió felhasználó

TikTok trendek

20. Celine Dion „I’am Alive” a TikTok legnépszerűbb dala 2023-ban

2023-ban a TikTok legnépszerűbb dala Celine Dion I’m Alive, amelyhez 877 000 videót készítettek.

21. A King Khan és a BBQ Show „Love You So” a legtöbbet játszott TikTok dal 2023-ban

Vannak olyan dalok, amelyek igazán megérintik a közönségüket. 2023-ban a legtöbb TikTok-dal a videókban a The King Khan & BBQ Show által készített „Love You So” volt.

[forrás: Statista]

22. A #fyp jelenleg a legnépszerűbb hashtag, amelyet TikTok közzétételekor használnak 2023-ban

2023-ban a #fyp volt a leggyakrabban használt hashtag a TikTokon, és csaknem 35 billió megtekintést generált a használatával.

A hashtagek nagyszerű módja annak, hogy fokozzák az elköteleződést, és növeljék a TikTok videó terjedésének esélyét. Bár most még nehezebb nyomon követni, hogy mely hashtagek garantálják a népszerűséget, itt vannak a hashtagek, amelyek 2023-ban a legtöbb megtekintést generálták:

23) Khabane Lame a világ legkövetettebb TikTok-alkotója 2023-ban

Khaby Lame TikTok oldala

2023 második negyedévében a Khabane Lame a világ legkövetettebb TikTok-alkotója, 158,2 millió követővel az alkalmazáson.

A Statista szerint a világ legnépszerűbb TikTok-alkotója jelenleg Khabane Lame 155,1 millió követővel, megelőzve a korábbi címvédő Charli d’Ameliót, akinek immár 150,1 millió követője van.

24. Charlie D’Amelio a legjobban fizetett TikTok-alkotó 2023-ban, évi 20 millió dollárt keresett

A 2023 második negyedévi adatok szerint Charlie D’Amelio a legjobban fizetett TikToker, évente 20 millió dollárt (USD) keres.

A TikTok meglehetősen magánjellegű üzleti modellt szokott tartani, de tudjuk, hogy a legnépszerűbb alkotók jókora összeget kapnak erőfeszítéseikért.

Források: InfluencerMarketingHub.com, TechieGamers.com

A TikTok népszerűsége

25. Az USA-beli felnőttek egyharmada nem szereti a TikTokot

Egy 2021-es közvélemény-kutatás szerint az amerikai felnőttek 34%-a nem szereti a TikTokot.

Az Egyesült Államokban 2021. október 29. és november 1. között 2200, 18 éves vagy annál idősebb válaszadó részvételével végzett online közvélemény-kutatásból az derült ki, hogy az Egyesült Államokban élő felnőttek nagyjából egyharmada kedvezőtlenül vélekedik a TikTok-ról, míg a megkérdezettek 37%-a, felnőttek, akik pozitívabb véleménnyel vannak az alkalmazásról.

26. Az Egyesült Államokban a szülők kétharmadát kényelmetlenül érinti, hogy gyermekei felügyelet nélkül használják a TikTok-ot

Egy 2022-es közvélemény-kutatás kimutatta, hogy a szülők 68%-a nem támogatja, hogy gyermekei felügyelet nélkül használják a TikTok-ot.

Míg a TikTok bizonyította népszerűségét a fiatalabb generáció körében, nem minden szülő van meggyőződve arról, hogy ez a legjobb választás gyermeke számára. Egy 2022-ben készült közvélemény-kutatás, amelyet 2022. augusztus 23. és augusztus 29. között végeztek 822 fős mintával, azt találta, hogy a szülők kétharmada belefáradt abba, hogy gyermekei felügyelet nélkül használják a TikTok-ot (és más közösségi médiát).

A TikTok és a Márkák

27. A TikTok-felhasználók 50%-a vásárolt terméket, miután megnézte azt a TikTok Live-on

2021-ben minden második TikTok-felhasználó vásárolt terméket, miután élőben nézett egy TikTok videót.

Egy 250 felhasználó válaszait tanulmányozó TikTok-tanulmány azt mutatja, hogy a felhasználók 50%-a vásárolt valamit, miután élőben látta a TikTokon.

28. A felhasználók 55%-a vásárolt terméket, miután látta a platformon

2021-ig 550 millió felhasználó vásárolt közvetlenül, miután meglátta a platformon a terméket.

Mint minden népszerű közösségi média oldal, a TikTok fantasztikus teret biztosít a reklámozáshoz. Valójában a Student Beans felmérése szerint a felhasználók 55%-a vásárolt terméket, miután látta a márkát a platformon.

Forrás: StudentBeans felmérése

29. A TikTok jelenleg a legnépszerűbb márkafiók a TikTokon

A márkák beugrottak a TikTok sávjába, hogy kapcsolatba léphessenek a fiatal fogyasztókkal. 2023 második negyedévében a TikTok 62 millió követővel rendelkezik, így a TikTok legkövetettebb márkája maga a TikTok.

30. A felhasználók 70%-ának tetszik, ha egy márka új trendet hoz létre a TikTokon

Egy 2021-ben közzétett tanulmány megállapította, hogy tízből hét TikTok-felhasználó inkább a márkákat részesíti előnyben, hogy új trendeket és kihívásokat hozzanak létre a TikTokon.

Nem elég, ha a márkák egyszerűen megjelennek a platformon – részt kell venniük abban, hogy megnyerjék a fogyasztókat. A TikTok tanulmánya szerint a felhasználók 70%-a élvezi, ha a márkák új trendeket és kihívásokat hoznak létre a felhasználók számára.

[Forrás: TikTok Marketing Science Global Community and Self-Expression Study 2021, a Flamingo által végzett]

31. A TikTok-felhasználók 76%-a azt szeretné, ha márkák kommentálnának a TikTok-videókhoz

Egy 2021-ben végzett közvélemény-kutatás szerint a TikTok-felhasználók többsége (76%) azt szeretné, ha a márkák kommentálnának és részt vennének a TikTok-videókban.

A TikTok emellett lehetővé teszi a márkák számára, hogy a megjegyzésekben kapcsolatba lépjenek fogyasztóikkal. A TikTok tanulmánya kimutatta, hogy a felhasználók 76%-a úgy érzi, hogy azok a márkák, amelyek megjegyzéseket tesznek közzé a TikTokon, a TikTok közösség részének érzik magukat.

[Forrás: TikTok Marketing Science Global Community and Self-Expression Study 2021, a Flamingo által végzett]

32. A TikTok a 6. legnépszerűbb platform az üzleti marketing számára

A 2022-es adatok azt mutatták, hogy a TikTok a 6. legnépszerűbb üzleti marketing platform, lemaradva a Facebook (1.) és az Instagram (2.) mögött.

Bár senki sem tagadhatja a TikTok növekvő népszerűségét, 2022-ben a marketingesek 90%-a a Facebookot használta vállalkozása népszerűsítésére, míg 79%-uk az Instagramot. A TikTok 18%-a használta márkája népszerűsítését, ezzel a 6. legnépszerűbb platform az üzleti marketing számára.

Íme, a marketingesek által 2022-ben vállalkozásuk népszerűsítésére használt vezető közösségi médiaplatformok egy 2897 online marketingszakember részvételével készült felmérés alapján:

Facebook
90%
Instagram
79%
LinkedIn
61%
Youtube
52%
Twitter
43%
TikTok
18%
Snapchat
4%

33. A TikTok értéke 50 és 75 milliárd dollár között van

2023 második negyedévében a TikTok értéke a becslések szerint 50–75 milliárd dollár között mozog.

A nagy kérdés – mennyit ér valójában a TikTok? Mivel a TikTok magáncég, nehéz biztosan megmondani, de a becslések 50 és 75 milliárd dollár közé teszik.

Hírek és felkapott TikTok statisztikák

34. Sok felhasználó értesül a hírekről a TikTokon

A Pew közvélemény-kutatása szerint a 30 év alatti amerikai felnőttek 25%-a értesül hírekről a TikTokon keresztül.

A TikTok nem csak a szórakoztató trendeket kínál – gyorsan válik egy olyan platformmá, ahol a felhasználók megkapják hírtartalmukat. A Pew Research Center szerint a 30 év alatti amerikai felnőttek 25%-a rendszeresen értesül a hírekről a TikTokon.

[Ez a felmérés 12 147 amerikai felnőtt megkérdezésével készült 2022. július 18. és augusztus 21. között].

35. A TikTok-ot bizonyos országokban betiltották

2023 második negyedévétől a TikTok 3 országban, az alkalmazás pedig további 3 országban van tiltva a kormányzati eszközökön.

A kormányok adatgyűjtéssel és számítógépes támadásokkal kapcsolatos növekvő aggodalma miatt a TikTok számos kormány ellenőrzése alá esik a kínai kormánnyal való szoros kapcsolata miatt. Az Egyesült Államokban jelenleg egy jogszabályt vitatnak meg a képviselőházban, tulajdonképpen előkészületeket tesznek az alkalmazás betiltására az Egyesült Államokban. A közösségi média alkalmazás jelenleg Indiában, Pakisztánban és Afganisztánban tiltott. A kormányzati szervek betiltották az alkalmazást a személyzet eszközein az Egyesült Államokban, Kanadában, Taiwanon és három vezető uniós államban.

Marketing Consulting - Online marketing ügynökség

Kérjen ajánlatot!

További cikkek:

weboldal optimalizálás
SEO

Weboldal optimalizálás

A 10 legfontosabb webhelyoptimalizálási, és SEO optimalizálás stratégia. Ha megfelelően kezeled, ez a tíz tényező garantálja sikered hosszútávon.