fbpx
Marketing Consulting - Online marketing ügynökség

A Google Ads elindítja a Gemini által vezérelt kampányokat

Google Ads Gemini vezérelt kampányok

Cikk megosztása!

A Google integrálja Gemini AI-modelljét a Google Ads szolgáltatásba, hogy egyszerűsítse a kampányok létrehozását.

 

  • A Google hozzáadta fejlett mesterséges intelligenciáját, a Geminit a Google Ads szolgáltatáshoz.
  • Állítólag a Gemini kevesebb munkával segít jobb hirdetési kampányok létrehozásában.
  • A Google gondosan integrálja a Geminit, és további AI-funkciókat tervez a hirdetők számára.

 

A Google a legfejlettebb mesterséges intelligencia modelljét, a Geminit integrálta a Google Ads platformba a hirdetések teljesítményének javítása érdekében.

Shashi Thakur, a Google Ads alelnöke és vezérigazgatója szerint ennek az integrációnak az a célja, hogy megkönnyítse a hirdetési kampányok létrehozását, és segítse a hirdetéseket jobban összekapcsolni azzal, amit az emberek online keresnek, ahogy a keresési viselkedés fejlődik.

Gemini: Új távlatok a hirdetéskezelésben

A Geminit, amelyet a Google, a vezető mesterséges intelligencia technológiájának tekint, mostantól szélesebb körben használják majd a Google fő termékeiben és szolgáltatásaiban.

A Gemini alkalmazása a Google Ads rendszerben várhatóan átalakuló lesz, mivel természetesebb, párbeszédes interakciókat tesz lehetővé, amelyek megkönnyítik a felhasználók számára a keresési hirdetési kampányok létrehozását.

Thakur lelkesedését fejezte ki a fejlődéssel kapcsolatban, mondván:

„Aktívan teszteltük a Geminit hirdetési megoldásaink továbbfejlesztése érdekében. És örömmel osztjuk meg, hogy a Gemini rendkívül erősíti a társalgási élményt. Ez az első a sok jövőbeli Gemini integráció közül.”

Ez az eszköz a hirdetők szakértelmét a Google mesterséges intelligencia képességeivel ötvözi. A dolog, a hirdető webhelyének URL-jével kezdődik, amin a Google Ads az AI-t használja az optimalizált keresési hirdetési kampányok létrehozásához. Az AI releváns hirdetési tartalmat, például kreatívokat és kulcsszavakat hoz létre a webhely alapján.

Béta hozzáférés hirdetőknek a Google Ads Gemini megoldásaihoz

A Google elindította társalgási hirdetés-létrehozó eszközének bétaverzióját az angolul beszélő hirdetők számára az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. A vállalat azt tervezi, hogy a következő hetekben világszerte elérhetővé teszi az összes angol nyelvű hirdető számára. További nyelvek támogatása várhatóan ezután következik.

A tesztek szerint jobb minőséget kapunk, kevesebb erőfeszítéssel

Néhány hirdetővel végzett előzetes tesztelés kimutatta, hogy a társalgási interakciók jelentősen javítják a keresési hirdetési kampányok minőségét, miközben csökkentik a felhasználói munka szükségességét. A hirdetés erőssége, a hirdetésszöveg relevanciája, minősége és sokszínűsége mind javul, legalábbis a mérőszámok szerint.

Tom Foster, a Page1 Paid Search menedzsere dicsérte az új rendszert:

„Nagyon könnyen használhatónak találtam a párbeszédes élményt. Segített abban, hogy még több jó minőségű, „Jó” vagy „Kiváló” hirdetési erősségű hirdetést hozzak létre, ami tovább javította kampányaim teljesítményét.”

Közelgő funkciók és felelős AI-integráció

A Google foglalkozik azokkal a nehézségekkel, amelyekkel a hirdetők szembesülnek a vonzó vizuális hirdetések létrehozása során. A Google azt tervezi, hogy hozzáad egy AI-t használó eszközt, amely képeket ajánl a kampányokhoz. A hirdetők továbbra is a céljaiknak megfelelő végső képeket választják ki.

Az AI által generált tartalom átláthatósága érdekében a Google láthatatlan SynthID vízjelekkel és metaadatokkal jelöli meg ezeket a képeket. Ez azonosítja a mesterséges intelligencia által a Google Ads szolgáltatásban készített képeket.

A statisztikák azt mutatják, hogy a párbeszédes hirdetéskészítést használó kisvállalkozások 42%-kal nagyobb valószínűséggel kapnak „Jó” vagy „Kiváló” hirdetéserősségi pontszámot. Ez azért számít, mert a hirdetés erőssége erősen előrejelzi a konverziós arányt. A konverziók száma átlagosan 12%-kal nő, ha a hirdetés erőssége „Gyenge”-ről „Kiváló”-ra változik. Ez pedig jelentősen megkönnyíti egy marketing ügynökség dolgát is.

A jövőbe tekintve

A Google osztja az iparág optimizmusát azzal kapcsolatban, hogy az AI új értéket teremthet a fogyasztók és a hirdetők számára is. A Google azonban arra törekszik, hogy felelősségteljesen fejlessze és telepítse az AI-t, összhangban a vállalat 2018-ban felvázolt etikus mesterségesintelligencia-fejlesztési elveivel.

A hirdetőknek és az iparági megfigyelőknek azt tanácsoljuk, hogy figyeljék a Google Ads szolgáltatást a jövőbeli mesterséges intelligencia-kompatibilis frissítések miatt. A Google oktatási AI-forrásokat és eszközöket is biztosít azok számára, akik szeretnének többet megtudni az AI-technológiáról, és még ma szeretnének vele dolgozni.

Mi pedig nagyon várjuk, hogy magyar nyelven is elérhető legyen az eszköz és bevethessük azt hirdetéskezelés során partnereink konverzióinak növelése érdekében.

További cikkek: