fbpx
Marketing Consulting - Online marketing ügynökség

A Google elindítja a 2023. augusztusi alap algoritmus frissítését

Google alap algoritmus frissítés 2023

Cikk megosztása!

A Google bejelentette, hogy elkezdi a 2023. augusztusi keresési alapfrissítés bevezetését, amely heteket vehet igénybe.

Tények:

  • A Google elindította 2023. augusztusi alap algoritmus frissítését, amelynek célja a keresési eredmények fejlesztése.
  • Az oldal teljesítményének csökkenése a frissítés után nem azt jelenti, hogy gond van a weboldaladdal, valószínűleg a tartalom relevanciájáról van szó.
  • Az alapvető frissítések utáni helyreállítás nem garantált, és változhat. A folyamatos tartalomfejlesztés kulcsfontosságú.

A Google bejelentette a 2023. augusztusi alap algoritmus frissítésének elindítását.

A vállalat kijelentette, hogy frissíteni fogja a rangsoroló megjelenési előzmények oldalát, amint a frissítés bevezetése befejeződik. Mely Magyarországot is érinti, és nagyjából 2 hetet fog igénybe venni.

A Google rendszeresen ad ki alap algoritmus frissítéseket, hogy az emberek mindig a leghasznosabb és legmegbízhatóbb eredményeket kapják a keresőben.

Bár a core algoritmus frissítéseket nem arra tervezték, hogy meghatározott webhelyeket vagy oldalakat célozzanak meg, a korábban alacsonyabb rangú oldalak láthatóságát okozhatják. Ezzel szemben az egykor jutalmazott oldalak lecsúszhatnak a rangsorban.

Hatás és helyreállítás az alap algoritmus frissítések után

Egy alapfrissítés pozitívan vagy negatívan befolyásolhatja a webhelyed keresési teljesítményét, vagy egyáltalán nem is érinti.

A Google hangsúlyozza, hogy ha az alapvető frissítést követően teljesítménycsökkenést tapasztalsz, az nem azt jelenti, hogy bármi probléma lenne a weboldaladdal. A visszaesés oka lehet az alapfrissítés által végrehajtott módosítások, nem pedig a tartalommal vagy a webhely szerkezetével kapcsolatos hiba. A Google arra biztatja azokat, akik a rangsorok csökkenését látják, hogy a technikai javítások helyett a webhely minőségének javítására összpontosítsanak.

Hogyan szerezheted vissza az elvesztett pozíciókat?

A keresési teljesítmény javítása érdekében az alapvető frissítést követően a Google a következőket javasolja:

  • Nézd meg alaposan azokat az oldalakat, amelyek nem teljesítenek jól.
  • Ellenőrizd, hogy milyen keresési kifejezések vezették az embereket ezekre az oldalakra.
  • Hasonlítsd össze tartalmad a Google által a súgó oldalon feltett kérdésekkel.

 

Ez megmutatja, hol marad el a tartalom az emberek kérdéseinek megválaszolásában. Vedd figyelembe a tanultakat, és helyezd előtérbe a tartalom fejlesztését, hogy megfeleljen a keresők igényeinek.

A Google felhívja a figyelmet arra, hogy a fejlesztések garantáltan nem segítik elő a pozíciók visszaszerzését, és egyetlen oldal sem rendelkezik statikus vagy garantált pozícióval a Google keresési eredményei között.

Helyreállítási idő

Általában több hónapba telik, amíg az oldalak helyreállítják az alapvető frissítés miatt elvesztett helyezéseket, ha a beavatkozások ezt indokolják.

A Google azonban folyamatosan módosítja az algoritmusait. A szélesebb körű alapvető frissítések között több kisebb frissítést is kiadhat, amelyek pozitívan befolyásolhatják a módosításokat végrehajtó oldalakat.

Előretekintve

Míg a Google 2023. augusztusi alapalgoritmus-frissítésének hatása kibontakozik, a vállalkozásoknak és a keresőoptimalizálást végző marketing ügynökségeknek türelmesnek kell lenniük, a webhelyek minőségének javítására kell összpontosítaniuk, és kerülniük kell a gyors javításokat.

Idén két core algoritmus frissítést adott ki a Google, a korábbit márciusban.

Nézd meg a Google milyen tanácsokat adott a legutóbbi alap algoritmus frissítés kapcsán.

Marketing Consulting - Online marketing ügynökség

Kérjen ajánlatot!

További cikkek: