fbpx
Marketing Consulting - Online marketing ügynökség

Hogyan veheted rá a Google Bardot, hogy elvégezze a marketinged?

Google Bard marketing stratégia

Cikk megosztása!

Még 2022 novemberében indult a ChatGPT, amely hivatalosan elindította a generatív AI-megoldások új hullámát a vállalkozások számára szerte a világon.

Mivel nyílt forráskódú platformról volt szó, nem kellett sok idő hozzá, hogy más nagy technológiai cégek is belevágjanak és felépítsék saját nyelvi modelleiket, hogy utánozzák (vagy akár felülmúlják) a ChatGPT aspektusait.

Ilyen a Google mesterséges intelligenciája a Bard is.

Ebben a bejegyzésben megvizsgálunk néhány módot, amellyel megkérheted a Google Bardot, hogy segítsen marketingötleteidben, a kiindulási pontok létrehozásától a szöveges mintákig.

Ha a ChatGPT-t használtad már, gyorsan felfedezheted a hasonlóságokat a Barddal, de van néhány egyéb előnye is, amelyeket áttekintünk.

A Bard használatának módjai a marketingstratégiában

Tehát hogyan segíthet a Google Bard marketingstratégiádban?

Szerencsére ez nem csak egy félkegyelmű koppintás a la ChatGPT; valódi potenciállal rendelkezik, hogy hatékony szövetségesed legyen a marketing arzenálodban. Íme néhány módszer, amellyel a Marketing Consultingnál ki tudtuk használni:

Személyre szabott ajánlások: Az általános tanácsokkal ellentétben a Google Bard elemzi akár a konkrét weboldalad, hogy személyre szabott javaslatokat kínáljon. Legyen szó a cselekvésre ösztönző gombok optimalizálásáról vagy a tartalom finomításáról, a Bard a Te egyedi kontextusodhoz igazítja ajánlásait. Ez minden marketing ügynökség számára jól jön.

Konverzióoptimalizálás: A Bard betekintései segíthetnek javítani a konverziós arányokat azáltal, hogy hatékony változtatásokat javasol webhelyed elemeiben. Bard útmutatása a konverziós pszichológiában gyökerezik, a cselekvésre való felhívások egyértelműbbé tételétől az üzenetküldés finomításáig:

Google Bard konverziónövelés

Hatékonyságnövelés: A podcast-epizódokat gyorsan blogbejegyzésekké alakítva és a helyszínen javaslatokat adva a Bard növeli a hatékonyságot. Rövidebb idő alatt több tartalmat készíthetsz, így felszabadulsz más fontos feladatok elvégzéséhez.

Ötletgenerálás: Bár Bard javaslatai nem biztos, hogy átütőek, de felébreszthetik benned a kreativitást. Ezek a kiindulási pontok új ötletekhez és innovatív marketingstratégiákhoz vezethetnek, amelyek visszhangra találnak célközönséged körében.

Integrációs lehetőségek: Ahogy a Bard fejlődik, valószínűleg integrálódik más marketingeszközökkel, és tovább fejleszti képességeit. Ez az integráció átfogó betekintést nyújthat a marketingtevékenységek különböző aspektusaiba a jövőben.

Marketing Innováció: A Bard felhasználóbarát kezelőfelülete a legmodernebb technológiát minden műszaki szinten elérhetővé teszi a marketingesek számára. Nem kell technológiai gurunak lenned, és nem kell bőkezű költségvetéssel rendelkezned ahhoz, hogy kihasználd a benne rejlő lehetőségeket.

Stratégiai irány: A Google Bard útmutatása nem csak az elemek módosításáról szól; abban is segíthet, hogy marketingstratégiád üzleti céljaidhoz igazítsd. Segít olyan stratégiák kidolgozásában, amelyek nemcsak stratégiailag hatékonyak, hanem vizuálisan is vonzóak.

Valós idejű kapcsolat: Ez egy nagy dolog. A Bard valós idejű kapcsolata azonnali visszajelzést jelent. Képes végigfutni az interneten, hogy megtalálja a legfrissebb információkat, és releváns eredményeket kapjon. Ez az azonnali válasz lehetővé teszi a stratégiák gyors finomhangolását, így marketingtevékenységeid agilissá és a legújabb trendekre reagálóvá teszi.

A ChatGPT-hez hasonlóan a Bard is időnként pontatlan vagy kitalált információkat közöl, különösen, ha esettanulmányokat vagy kutatást kérsz tőle, ezért a hitelességét mindig ellenőrizd!

Minden válasz alján található egy „Google-keresés” gomb az eredmények ellenőrzéséhez. Ha rákattintasz, a Google-ba jutsz, ahol a kérdéseddel kapcsolatos eredményeket nézheted meg.

A Google Bard nem csak egy eszköz, egy olyan szövetséges, aki betekintést nyújt, felkelti a kreativitást, és növeli a marketingtevékenységek hatékonyságát.

Igaz, ez még viszonylag új a generatív mesterséges intelligencia területén, de már sok ígéretes dolgot mutatott számunkra, hogy mire lesz képes a jövőben, különösen amiatt, hogy már most is egy lépéssel a ChatGPT előtt jár a valódi hozzáférés terén. – real-time adatok az interneten keresztül.

Hogyan viszonyul a Google Bard a ChatGPT-hez?

A Google Bard és a ChatGPT egyaránt nagy nyelvi modellek (LLM), amelyek hatalmas szöveg- és kódadatkészletekre vannak leképezve. Mindkettő képes szöveget generálni, nyelveket fordítani, különféle kreatív tartalmakat írni, és informatív módon válaszolni a kérdéseidre.

Azonban van néhány lényeges különbség a két modell között, amelyek bizonyos szempontból jobbá teszik a Google Bardot.

 

Adatforrások

Az egyik legnagyobb különbség a Google Bard és a ChatGPT között az adatforrásaik. A Google Bard egy hatalmas szöveg- és kódadatkészletre van leképezve, amely a való világból származó információkat is tartalmaz, például híreket, tudományos közleményeket és kódtárakat.

Ez szélesebb körű ismereteket biztosít a Google Bard számára, és jobban meg tudja válaszolni az aktuális eseményekkel és a valós témákkal kapcsolatos kérdéseket.

A ChatGPT viszont olyan szöveges adatkészletre van leképezve, amely többnyire az internetről származik. Ez azt jelenti, hogy a ChatGPT ismeretei korlátozottabbak így nem tud válaszolni a közelmúltbeli eseményekkel vagy olyan témákkal kapcsolatos kérdésekre, amelyekről nem esik szó széles körben az interneten.

 

Képességek

Egy másik különbség a Google Bard és a ChatGPT között a képességeik.

A Bard jobban tud kreatív szövegformátumokat generálni, például verseket, kódokat, forgatókönyveket, zeneműveket, e-maileket, leveleket stb., míg a ChatGPT jobban képes informatív módon megválaszolni kérdéseit, még akkor is, ha azok nyílt végűek, kihívást jelentőek vagy furcsák. A Google Bard a természetes nyelv megértésében és reagálásában is jobb, míg a ChatGPT néha túlságosan is szó szerint értelmezi, amit kérdezünk tőle.

Azonban személy szerint úgy gondolom, hogy a ChatGPT még mindig egy erőteljes, nagy nyelvi modell, és ugyanolyan jó választás kreatív szövegformátumok generálására, mint a Bard.

 

Egyszerű használat

A ChatGPT egy picit gördülékenyebb megjelenítését és használhatóságát tekintve, mint a Bard.

Észrevettük, hogy egy kicsit több erőlködésre van szükség ahhoz, hogy a megfelelő válaszokat megkapjuk a Bardtól, de ha egyszer rájössz, hogy mi a kulcs a megfelelő felszólítások elkészítéséhez a Barddal, komoly és szilárd anyagot nyerhetsz ki belőle. A ChatGPT-hez képest sokkal tisztább és eredetibb lesz, A ChatGPT szintén tisztán ír, de gyakran információs redundancia és ismétlődő megfogalmazások jellemzik.

Összességében a Google Bard bizonyos területeken felülmúlja a ChatGPT-t, például a valós idejű internet-hozzáférést és a kezelőfelület bizonyos aspektusait tekintve, de sok területen még mindig nehézkes, és egy kicsit több finomságot igényel, hogy a megfelelő típusú válaszokat kapjuk meg a kérésekre.

 

Elérhetőség és árképzés

A Google Bard jelenleg csak korlátozott bétaverzióban érhető el, míg a ChatGPT a nagynyilvánosság számára teljesen elérhető. A Google azt mondta, hogy a jövőben szélesebb körben kívánják elérhetővé tenni a Bardot.

Ami pedig az árat illeti, a Bard jelenleg ingyenesen használható, míg a ChatGPT fizetős szinttel is (GPT-4, ami 20 dollár/hó) rendelkezik, amely további szolgáltatásokat kínál.

Az ok, amiért ezek az eszközök ingyenesek vagy olcsók, az az, hogy mi, az őket használó emberek egy gigantikus fókuszcsoport részei vagyunk, amelynek célja, hogy segítse ezeket a modelleket növekedésben és tanulásban. Nagyon is elképzelhető, hogy miután ez megtörténik mindenki csak fizetős formájában éri el ezeket az eszközöket.

További cikkek: